tiistai 28. maaliskuuta 2017

Aikamoinen siemennäkkäri

- Äiti, mitä sinä leivot?
- Siemennäkkäriä 
-...äiti,  olet sinä aikamoinen!

Ja näin syntyi aikamoinen siemennäkkäri.


Meillä kuluu aika paljon leipää, joten tykkään monesti leipoa leipää myös itse. Nyt oli vuorossa suosittu siemennäkkäri. Erilaiset siemennäkkärit ovat hyvin edustettuina eri blogeissa ja siitä huisin mukava, ettei sen ainesten kanssa ole ihan niin tarkkaa. Sinne voi heitellä vähän mitä vaan kaapista löytyy. Mun siemennäkkäriin tuli seuraavat jutskat:

1,5dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä 
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl kaurahiutaleita 
2dl kiehuvaa vettä
1 kananmuna
0,5dl öljyä
ripaus suolaa
(sormisuolaa päälle)


Kaikessa yksinkertaisuudessaan sekoitetaan siemenet keskenään kulhossa. Tämän jälkeen joukkoon lisätään muut aineet ja sekoitetaan tasaiseksi. Itse annoin taikina "turvota" noin 10 minuuttia, jonka jälkeen kaadoin näkkärin pellille ja taputtelin ohueksi levyksi. Jos tykkää, päälle voi ripotella sormisuolaa. Näkkäri paistuu uunissa 175 asteessa noin 50 minuttia. Näkkäri kannattaa leikata paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen, ennen kuin se ehtii kovettua. Anna jäähtyä ja herkuttele.

Terveellisyys ja herkullisuus yhdistyy kyllä tässä leivässä täydellisesti!

Ja oli kyllä aikamoinen siemennäkkäri. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)