sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Viikonloppu, josta meinasi tulla fiasko!

Viimeinen viikonloppu ennen joulua, Monessa perheessä varmaan täynnä touhua. Niin meilläkin... Se vaan meinasi mennä pahasti pieleen...

Perjantaina oli tosiaan yhdet äitien pikkujoulut ja mulla olikin oikein kiva ilta. Alisa ja Samulikin pärjäsivät kotona hienosti. Pikkujouluissa tuli puheeksi, kuinka tällä hetkellä jyllää kiva vatsatauti Turussa. Tulin siinä miettineeksi, että onneksi Alisalla ei vielä ole ollut vatsatautia... Kun pääsin kotiin, mitenkäs muutenkaan, niin Alisa oksensi sänkyynsä... Ehdin siinä ajatella, että onneksi on sentään viikonloppu tulossa ja Samuli kotona. Mietin myös, että jos tätä jatkuu koko viikonlopun niin jää jouluvalmistelut vähäisiksi. Nukuimme koko perhe loppuyön sohvalla ja Alisa oksensi muutaman kerran, mutta onneksi aamulla hän oli jo ihan normaali pirteä oma itsensä. :)

Onneksi siis koko viikonloppu ei mennyt pieleen ja pystyinkin lauantaina aloittamaan valmistelut. Aamupäivällä kiirehdin vielä Skanssiin hankkimaan muutamia juttuja meidän lahjoituspaketteihin. Skanssissa oli ihanan rauhallista, vaikka väkeä olikin liikkeellä. Mä vaan niin paljon enemmän tykkään Skanssista kuin Myllystä.

Shoppailureissun jälkeen aloin valmistaan saaristolaisleipiä ja niitä tulikin tehtyä seitsemän kappaletta. Osa lähtee lahjoitukseen ja osa sukulaisille ja omaan joulupöytään. Saaristolaisleipä on kivan helppo ja suht vaivaton valmistaa. Itse teen leivät appelsiinimehuun, jotkut käyttää piimää. Kauniita paketteja tuli sellofaaniin käärittynä.



Saaristolaisleipien lisäksi tein lahjoiksi sukulaisille kermalikööriä. Nämäkin oli helppo tehdä, suurin haaste oli löytää oikeanlaisia pulloja. Lopulta löysin parhaat IKEA:sta ja Clas Ohlsonilta.  Laitan teille ohjeen jos joku haluaa vielä valmistaa näitä lahjaksi. Tällä ohjeella tuli n. 1,5 litraa.

Tarvitset:
5 dl kermaa
2 prk  kondensoitua maitoa
3 1/2  dl viskiä
1,5 dl vahvaa kahvia
2 tl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kuumaan kahviin kaakaojauhe. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti. Annostele pulloihin. Säilytä viileässä.




Sunnuntai pyhitettiinkin sitten siivoamiselle. Mitään varsinaista superjoulusiivousta meillä ei suoriteta, mutta tehtiin pieni vähän perusteellisempi siivous Samulin kanssa. Ehdittiin kyllä suorittaan pieni kuvaushetkikin meidän pikku söpöliinin kanssa. Rakastan noita Alisan uusia sukkahousuja, jotka on Silverjunglen mallistosta. Harmi kun niitä ei ollut aikuisille. Alisan hame on Gugguun ja t-paita Mayoralin.









Alisakin osallistui siivoukseen. :D
Tätä postausta kirjoittaessa meille tuotiin myös joulukuusi. Yleensä olen tottunut koristelemaan kuusen vasta aattona, mutta tänä vuonna meille tuli kuusi hieman aikaisemmin, joten eiköhän se saa koristeet tänään myös ylleen. Ostin eilen uusia koristeitakin kun niitä myytiin -30% alennuksella. Kaikille turkulaisille ja lähistöllä asuville voin suositella Kuusirantanen Oy:n kuusia. Meille tuli ihanan tuuhea ja tasainen, täydellinen joulukuusi suoraan kotiovelle toimitettuna. Luvassa kuvaa varmasti myöhemmin. <3

Tänä iltana ohjelmassa vielä lahjoituspakettien toimittaminen parille perheelle ja lisäksi käymme tekemässä muutamat joulun ruokaostokset. Ainakin kinkku kotiutuu tänään. Viikonloppuna tuli kyllä touhuttua kaikki mitä pitikin ja silti on ollut aikaa myös rentoutua. Alkuviikkokaan ei näytä mitenkään superkiireiseltä. Oonko siis kerrankin onnistunut tekemään niin, että voin nauttia jouluvalmisteluista ilman järjetöntä kiirettä ja stressiä? No se jää nähtäväksi... :)

Ihanaa sunnuntai-iltaa teille. <3


Laitetaan tähän loppuun vielä pieni kuva mun pikkujouluasusta..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)